Výroční zpráva 2021

Výroční zpráva za rok 2021

Pandemii jsme , téměř ve zdraví, všichni přežili a mohli jsme pokračovat v naší činnosti. Prachatičtí turisté instalovali , na východním horizontu města, lavičku, na památku jejich bývalého člena Františka Šímy. Bylo to 21.8. , tak bylo vzpomínání ve dvou rovinách. Část sboru si zpříjemnila léto v chorvatské Podgoře. I tam jsme měli několik zkoušek, které vedl Petr Tesárek. Letní soustředění v Brlohu opět nezklamalo. Po dlouhé době jsme mohli zkoušek z plna hrdla a služby místní ZŠ jsou standardně na úrovni. Dvoje zpívání bylo 22.9. , kdy jsme v DD Eden " rozdávali radost" seniorům a po té tradiční " Vítání podzimu" v Radničním sále. Vše v klidu, míru, pokoji. Zpívání v ulicích byl výborný nápad . Po městě se linul zpěv na mnoha místech. My jsme 8.10. zpívali v Poštovní ulici a kvitovali jsme tento nápad. Den vzniku samostatného československého státu jsme oslavili tradičně koncertem v Národním domě. Zároveň jsme s ročním , nezaviněným, zpožděním, oslavili 35. resp. 36. výročí založení našeho sboru. Následné posezení " U Jelena" bylo také příjemné. Na vzpomínkovém koncertu v aule gymnázia jsme , jako každý rok, zavzpomínali na ty, kteří nás již sledují od " nebeských bran" . Společně s Pošumavskou komorní filharmonií jsme zavzpomínali i nad diapozitivy. Pepa Malý opět nezklamal a vše vzorně připravil. Po roční odmlce jsme se mohli opět v adventním čase. Bylo to hodně : 28.11.Záblatí - kostel , 1. advent, včetně zpěvu při rozsvícení stromu , 5.12. - Vitějovice kostel, 2. advent, s tradičním posezením v hostinci " Pod kostelem", 12.12. Strunkovice nad Blanicí, kino, společně s dětmi místní MŠ. Odtud tradičně do zdíkovského kina a tam společný koncert s žáky ZUŠ Stachy, Opět velmi úspěšná kombinace. 16.12. Dub u Prachatic, společně s žáky místní ZŠ a MŠ. Zpívání u plápolajícího ohně a nasvíceného betlému má své kouzlo. 17.12. - Protivín, kulturní dům, . Česká mše vánoční. Výpomoc píseckému Sonitu. Hrál Písecký komorní orchestr. Bylo tam teplo, což bylo asi jediné pozitivum akce. Zbytečně moc zpěváků, tak že podium přetékalo,... i takovéhle akce je dobré absolvovat, abychom viděli obě strany mince. 18.12. kostel , Rybova mše, kostel, společně s PKF. Ve stejném modu jako každý rok. 19.12. Zbytiny kostel. Společně s místní ZŠ hezké odpolední vystoupení. Starosta J. Furiš opět nezklamal a tradiční polévka v místním hostinci opět neměla chybu. Jen čas nebyl dlouhý. Čekala nás Rybovka s PKF v kostele ve Vlachově Březí. Zaplněný kostel , krásně vyzdobený , co více si přát. Došlo i na foto u betléma, který je zde před kostelem tradičně celý ze slámy. 21.12.Husinec, Modlitebna Církve bratrské. Rybovka s PKF , premiérově v těchto prostorách, díky Petru Tesárkovi. Prostory jsme znali z vlastních koncertů. Jednou tolik účinkujících v těchto prostorách nemělo žádný negativní dopad na celý koncert. 22.12. , Národní dům Prachatice, s PKF Rybovka, výročí narození p. Maidla . Tenhle koncert nezklame a má svoji atmosféru . 29.12. Vodňany , kostel, s PKF Rybovka. Premiérově v těchto prostorách v plném kostele. Obě strany byly spokojeny. 30.12. kostel sv. Jakuba Většího Prachatice, Rybovka společně s PKF, vyvrcholení vánočních koncertů v úžasných prostoráchzaplněného kostela. Bylo toho hodně, ale po roční odmlce jsme byli všichni rádi, že se vše dostalo opět do " normálních" kolejí a můžeme se opět scházet a připravovat se na další rok.